Chalet 'in' the Mountain


Η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κατασκευή και έμπνευση του αρχιτεκτονικού γραφείου SeARCH και του Christian Muller Architects. 
Βρίσκεται σε μια πλαγιά των Άλπεων στην κοιλάδα Valsertal της Ελβετίας και αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσα στο έδαφος. 




Η κεντρική της είσοδος, τοποθετημένη 22 μέτρα μακριά, είναι καμουφλαρισμένη στο μικρό καλυβάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μέσα από αυτό το σπιτάκι και το υπόγειο τούνελ που οδηγεί στην κεντρική κατοικία οι ιδιοκτήτες οδηγούνται απευθείας στο εσωτερικό της. 







Το αναπάντεχο αυτό σχέδιο εκτός από design προσφέρει και μια εναλλακτική είσοδο-έξοδο σε περίπτωση υπερβολικής χιονόπτωσης, κάτι που αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα στην περιοχή. Φυσικά και το καλυβάκι δεν αποτελεί τη μοναδική είσοδο μιας και την ίδια λειτουργία έχουν οι γυάλινες προσόψεις της κατοικίας. 


















Στο πάνω μέρος της εξωτερικής κατασκευής υπάρχει ειδικό ατσάλινο δίχτυ προστασίας από τις κατολισθήσεις και τις χιονοστιβάδες ενώ το θέαμα της κατασκευής όταν το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και νυχτώσει είναι πραγματικά εντυπωσιακό. 




















Via:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips