Αρχιτεκτονική Ισορροπία στη Bajina Basta, (Σερβία)



Το 1968 τοπικοί κάτοικοι οι οποίοι κολυμπούσαν στα συγκεκριμένα νερά συνήθιζαν να φτάνουν στο συγκεκριμένο βράχο για να
ξεκουραστούν αλλά και για να απολαύσουν τη πανέμορφη θέα.
Επειδή όμως είναι δύσκολο το να μείνει κάποιος για αρκετή ώρα πάνω σε ένα βράχο το κατακαλόκαιρο σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ένα κιόσκι το οποίο θα τους εξασφάλιζε τη σκιά που ήθελαν.
Σήμερα 45 χρόνια μετά η καλύβα στέκεται ακόμη έχοντας επιζήσει από την υγρασία, τον ήλιο αλλά και από τις πλημμύρες. 

Είναι περίεργο, συνήθως στην αναζήτηση για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική έμπνευση κοιτάζουμε έργα μεγάλου βεληνεκούς  τα οποία καθοδηγούνται από μεγάλα ονόματα του χώρου, το χρήμα, το marketing αλλά και την επιρροή της βιομηχανίας.
Οπότε είναι απίθανο το να βρίσκουμε ένα ταπεινό σπιτάκι καταμεσής του πουθενά να κουβαλά πάνω του τόση έμπνευση.
Το σπιτάκι αυτό τυπώθηκε στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου επειδή δεν σχεδιάστηκε για να δημοσιευτεί αλλά κατασκευάστηκε από την ανάγκη να παρέχει προστασία. 





Related Posts with Thumbnails
Blogging tips