Το ξύλο στο Interior Design..

Παλαιότερα το ξύλο χρησιμοποιούνταν πολύ στο σπίτι κι όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και ως οικοδομικό υλικό για το ίδιο το κτίσμα. Πλέον έχει πάρει τη μορφή ενός όμορφου στοιχείου που δίνει στο χώρο χαρακτήρα ανάλογα με το είδος που θα χρησιμοποιηθεί και πως θα το ταιριάξει κανείς. Οι rustic και country διακοσμητικές τάσεις που έχουν γίνει πλέον τόσο δημοφιλείς έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους το ξύλο. Ακόμα και στη σύγχρονη αισθητική στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ξύλινα έπιπλα ή μικρές ξύλινες κατασκευές χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν την “προσωπικότητα” του χώρου. Φανταστείτε πόσο ωραίο δείχνει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι ή έναvintage ξύλινο dresser στο σπίτι!Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν αρκετά πράγματα σχετικά με τη διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που θα πρέπει να προσέχουμε.
Αυτά είναι όπως το ότι όλα τα ξύλινα έπιπλα θα πρέπει να έχουν συνέχεια στην απόχρωση αλλά και την υφή. Δηλαδή στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε για τραπεζαρία το μασίφ ακατέργαστο δρύινο τραπέζι και υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν και άλλα ξύλινα έπιπλα στον ίδιο χώρο τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουστραρισμένα βιομηχανικά έπιπλα, επειδή θα δείξουν ως 'παραλίγο' ίδια ακόμη και εάν αυτά έχουν την ίδια ακριβώς απόχρωση. 
Σε συνέχεια εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ενα εντελώς κόντρα υλικό όπως πχ η λάκα ή το μέταλλο.. 
Σε περίπτωση που τα ξύλα μας είναι ακατέργαστα και μασίφ τότε οι λάκες που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ματ όπως επίσης και τα μεταλλικά μας στοιχεία.. Σε αντίθετη περίπτωση που έχουμε λουστραρισμένα ξύλα μπορούμε να δέσουμε σε αυτά και ματ επιφάνειες αλλά και γυαλιστερές.
Σε ότι αφορά τον χρωματικό συνδυασμό των ξύλων ποτέ δεν θα πρέπει να συνδυάζουμε τις αποχρώσεις των ξύλινων επίπλων με αυτά του ξύλου της κουζίνας, της πόρτας και προπάντων του πατώματος. 
Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν μία απόκλιση τουλάχιστον δύο τόνων σε χρωματική ένταση αλλά και να μην έχουν εντελώς κόντρα αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα ξανθό δρύινο πάτωμα σε συνδυασμό με σκούρο καφέ wenge στις πόρτες. 

Related Posts with Thumbnails
Blogging tips